aug 1, 2024

Teleurstelling voor Sanne van Dijke: Geen bronzen medaille tegen Gabriella Willems in Parijs 2024

Nederlandse judoka Sanne van Dijke miste nipt een bronzen medaille op de Olympische Spelen van Parijs 2024. In een spannende wedstrijd verloor ze van haar Belgische tegenstander Gabriella Willems in de categorie tot 70 kg. Van Dijke eindigde uiteindelijk op de vijfde plaats, ondanks haar hoop op een podiumplek in dit prestigieuze evenement.

Lees verder

jul 20, 2024

Yara van Kerkhof beëindigt indrukwekkende carrière op 34-jarige leeftijd

Yara van Kerkhof, de Nederlandse shorttrack sensatie, heeft op 34-jarige leeftijd haar afscheid van de sport aangekondigd. Bekend om haar zilveren medaille op de 500 meter tijdens de Winterspelen van 2018 in Pyeongchang, en met meerdere medailles op wereld- en Europese kampioenschappen in estafetteteams, zegt ze nu klaar te zijn voor een nieuw hoofdstuk.

Lees verder

jul 18, 2024

MH17 Crash: 10 Jaar Later - Herinneringen en Verwerken van Verlies

Het is tien jaar geleden dat de MH17-ramp plaatsvond, waarbij 298 passagiers omkwamen door een Russische Buk-raket die het vliegtuig boven Oekraïne trof. Een militaire officier deelt zijn emotionele herinneringen aan het bergen van de stoffelijke overschotten en benadrukt het respect voor de slachtoffers en hun families.

Lees verder

jul 10, 2024

Code oranje: KNMI waarschuwt voor getroffen gebieden door hevige onweersbuien met hagel en bliksem

Het KNMI heeft een code oranje afgegeven vanwege zware onweersbuien die op 9 juli 2024 door het land trekken. Deze buien brengen hagel, bliksem en wateroverlast met zich mee, wat leidt tot grote verstoringen. Bewoners worden geadviseerd voorzorgsmaatregelen te nemen om schade te beperken.

Lees verder

jul 2, 2024

Pussycat Zangeres Betty Dragstra Overleden: Herinneringen aan een Muzikale Legende

Betty Dragstra, de legendarische zangeres van de jaren '70 popgroep Pussycat, is op 79-jarige leeftijd overleden. Dragstra was beroemd om haar unieke stemgeluid, met hits zoals 'Mississippi' en 'Smile'. Ze stierf vredig in haar slaap op 22 december 2022. Hieronder een eerbetoon aan een geliefde muzikale icon die een onuitwisbare indruk achterliet.

Lees verder